Rasim Çağan başkanlığındaki BOSİAD’ın yeni yönetim kurulu, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret ederek yeni çalışma dönemi ve gündemdeki projelerini anlattı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulu’nda BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Rasim Çağan ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Vali Yakup Canbolat’ı ziyaret ederek, yeni çalışma dönemi hakkında bilgi verdi. 26 Şubat 2019 Salı günü Heykel’deki tarihi Valilik Binası’ndaki ziyarete; BOSİAD Başkanı Rasim Çağan ile yönetim kurulu üyeleri Mefküre Zümbülova, Meltem Turan, İhsan İpeker, Özgür Şahin ve Emre Yılmaz katıldı.

Kamuoyunda büyük ilgi gören ve gençleri mesleki eğitime özendirerek bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla BOSİAD üyesi sanayicilerin seslendirdiği ve rol aldığı rap klibi ile çevre konularının gündeme geldiği ziyarette konuşan BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, “Şimdi bu farkındalığı bir adım daha öteye taşıyarak fabrikalarımızın kapısına ‘Bu fabrikada meslek lisesi önceliğimizdir’ sloganlı logolar aşacağız. Bu projenin 2019’da daha fazla üstüne giderek çeşitli faaliyetler gerçekleştirmek istiyoruz. Tüm faaliyetlerimizi önce bölge sanayicilerimizin, sonra da ülkemizin ekonomik ve sosyal alandaki gelişimi üzerine kurguluyoruz. Bu alanda oluşturduğumuz bilinç ne kadar yüksek olursa, faydasını o kadar çok göreceğimize inanıyorum” dedi.

ÇEVRE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNE DAVET

‘Çevreci üretim temiz gelecek’ sloganıyla Bursa’ya örnek olmuş bir çevre yarışması düzenlediklerini de anlatan ve bu yıl ki yarışmanın ödül törenine Vali Canbolat’ı da davet eden Çağan, “Biz bu yola kirletmeden ve tüketmeden de üretimin mümkün olduğunu göstermek ve çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak konusunda farkındalık yaratmak için çıktık. Geride kalan 3 yarışma sonunda da başarılı olduğumuzu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Burada en önemli konu ise yerinde kirliliği engellemek” diye konuştu.

“KLİBİ ÇOK BEĞENDİM”

Klibi çok beğendiğini belirten Vali Canbolat da, “Sanayicimizin bu işe hevesli olması bizi de mutlu etti. Geleceğimiz ve ülke ekonomimiz açısından çok önemli bir proje bu ve sizleri kutluyorum. Bu projeyi desteklememiz lazım. Fakat sanayicilerin okulu sadece desteklemesi değil, takip etmesi de gerekiyor. İş insanları ve sanayicilerden oluşan bir danışma heyeti ilgili okulu, bağlantılı olduğu sanayi bölgesinin ihtiyaçlarına göre yönlendirebilir; ihtiyaçların belirlenmesinde, giderilmesinde ve hatta bölümlerin, derslerin seçilmesinde belirleyici olabilir. Sadece burs vermek, atölye yenilemekle zihniyet dönüşümünü sağlayamayız. Ve şu an Bakanlık da bu model üzerinde çalışıyor” dedi.

“ÇEVRE KIRMIZI ÇİZGİMİZ!”

Çevre konusunda da “Çevre bizim kırmızı çizgimiz” diyen Vali Canbolat, şunları söyledi: “Bursa, sanayisinin hızlı büyümesinden dolayı çevrenin hızlı kirlenmesi ile karşı karşıya olduğu bir şehir. Sanayici bu konuda bilinçli, ancak şehrin tesisleri yeterli gelmeyebiliyor. Bu atıkların bertaraf edilmesi, aynı zamanda dönüşümünün sağlanması çok önemli bir konu. Kentle sanayi iç içe olduğundan, birlikte yaşayacak şartları oluşturmamız lazım. Bu şekilde çevresel değerlere farkındalık oluşturan projeleri de artırmamız gerekiyor.”