Page 29 - Sinerji s12
P. 29

haber / İşadamlarının Mekaş ziyareti






































        İşadamlarından Mekaş’a ziyaret




           Bursa’nın önde gelen işadamlarından Osman N. Canik, Nuri Tike, Erdoğan Bilenser, İlker Oral, Mustafa
           Ekmekçi ve N. Coşkun İrfan, Mekaş Yemek Üretim Tesisleri’ni ziyaret etti.





















        Ziyarette  işadamları,  tesisin  çalışma  koşullarını,   Yine dünyanın en iyi fırınları olan Alman Rational
        hijyen ve üretim kalitesini yerinde görme fırsatı   Fırınları’nı görmek sektörü iyi tanıyan biri olarak
        buldular. Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Coşkun   bizleri çok memnun etti.
        İrfan, Mehmet Emin Kuyu ve aile fertlerinin yöne-  Ayrıca tesiste kullanılan kızartma yağlarının son-
        timindeki Mekaş tesislerini gezdiklerini dile geti-  radan biodizele çevrilerek araçlarda kullanılması,
        rerek, “Yüksek bilinç ve titizlik içinde hijyen, kalite,   soğuk odalarda kullanılan soğutma enerjisinden
        hammadde kalitesi, saklama ve işleme tesisleri-  çıkan atık ısının su ısıtmada değerlendirilmesi,
        nin kalitesi ile kıvanç duyduk. Kullanılan gıda, yağ   pişirmede kullanılan belediye suyunun Reverse
        ve diğer hammaddeler tamamen tanınmış mar-  Osmos yoluyla temizlenip, yumuşatılıp kullanıl-
        kaların ürünleri olup, bunları işleyen makinalar da   ması Mekaş’ın mesleğine, müşterisine olan aşkı-
        son derece nitelikli cihazlar. Örneğin, bu sektörün   nı ifade ediyor ve tabii ki bunların hepsi sizlerin,
        en iyi sebze yıkama, kesme ve durulama makina-  bizlerin tadı damağında lezzetlere ve sağlığımıza
        ları olan Kronen makinaları ile sebzelerin, salata-  yansımaktadır” diye konuştu.
        ların el değmeden yıkanıp hazırlandığını gördük.


                                                                                                        BOSİAD SİNERJİ / Mayıs - Haziran 2015  27
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34