Page 29 - Sinerji s12
P. 29
haber / İşadamlarının Mekaş ziyareti
İşadamlarından Mekaş’a ziyaret
Bursa’nın önde gelen işadamlarından Osman N. Canik, Nuri Tike, Erdoğan Bilenser, İlker Oral, Mustafa
Ekmekçi ve N. Coşkun İrfan, Mekaş Yemek Üretim Tesisleri’ni ziyaret etti.
Ziyarette işadamları, tesisin çalışma koşullarını, Yine dünyanın en iyi fırınları olan Alman Rational
hijyen ve üretim kalitesini yerinde görme fırsatı Fırınları’nı görmek sektörü iyi tanıyan biri olarak
buldular. Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Coşkun bizleri çok memnun etti.
İrfan, Mehmet Emin Kuyu ve aile fertlerinin yöne- Ayrıca tesiste kullanılan kızartma yağlarının son-
timindeki Mekaş tesislerini gezdiklerini dile geti- radan biodizele çevrilerek araçlarda kullanılması,
rerek, “Yüksek bilinç ve titizlik içinde hijyen, kalite, soğuk odalarda kullanılan soğutma enerjisinden
hammadde kalitesi, saklama ve işleme tesisleri- çıkan atık ısının su ısıtmada değerlendirilmesi,
nin kalitesi ile kıvanç duyduk. Kullanılan gıda, yağ pişirmede kullanılan belediye suyunun Reverse
ve diğer hammaddeler tamamen tanınmış mar- Osmos yoluyla temizlenip, yumuşatılıp kullanıl-
kaların ürünleri olup, bunları işleyen makinalar da ması Mekaş’ın mesleğine, müşterisine olan aşkı-
son derece nitelikli cihazlar. Örneğin, bu sektörün nı ifade ediyor ve tabii ki bunların hepsi sizlerin,
en iyi sebze yıkama, kesme ve durulama makina- bizlerin tadı damağında lezzetlere ve sağlığımıza
ları olan Kronen makinaları ile sebzelerin, salata- yansımaktadır” diye konuştu.
ların el değmeden yıkanıp hazırlandığını gördük.
BOSİAD SİNERJİ / Mayıs - Haziran 2015 27