Page 38 - Sinerji s53_ES_HD_YEPYENİ_WEB
P. 38
röportaj / Tayfun Kurdal
son dönemde yapılan yeni yatırımlar ve gerçek- noktada da din ile bilimi mutlaka birleştirmek
leştirilen istihdamla birlikte gerçekten çok büyük gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca gençlerimizi in-
bir endüstri haline geldi. Dolayısıyla ekonomiye ternet ve cep telefonu bağımlılığından kurtarıp,
ve istihdama çok büyük katkı sağlayan bir sektör- zararlı alışkanlıklardan uzak tutabilmek ve sosyal
den bahsediyoruz. olmalarına zemin hazırlamak amacıyla bir basket-
bol takımı kurmayı da hedefliyoruz. Hedefimize
“KAYFOOD” İLE DÜNYA giden bu yolda Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker
SOSLARINI ÜRETİYOR Çelikcan Ortaokuluna sportif gelişimlerine kat-
Geleneksel ev yapımı lezzetlerini ve dünya mut- kı sağlamak adına anlaşmalar yaptık. İstiyoruz ki
fağının soslarını tüketicilerimize en sağlıklı ve gençlerimiz; sporun birleştirici ve heyecan verici
en lezzetli sunabilmeyi hedeflediğimiz Kayfood duygusunu sonuna kadar yaşasın, birbirleriyle ve
isimli şirketimizde “Dream Sauce” markamızla pi- toplumla daha sağlıklı bir iletişim kurabilsin.
yasaya girdik. Akla gelen her türlü dünya soslarını
üretiyor, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa Birliği “BİLLBOARD YAZILARIYLA
ülkelerine de ihraç ediyoruz. Dijital mecralarda TOPLUMA MOTİVASYON
SAĞLIYORUZ”
satışlarımıza başladık. Trendyol üzerinden ilk satış-
Kayra Yemek larımızda 9.8’lik bir puan elde ettik. Yerel et mar- Pandemiden sonra, olumlu mesajlar veren billbo-
ketlerinin raflarında dünya soslarımızı müşteriye
ardlarımıza başladık. O dönemde herkesin yüzü
sunuyoruz. Artan kapasite nedeniyle sos üreti-
asıktı; yaşam kalitesi pandemiyle birlikte ciddi şe-
ruhları da doyuruyor mimizi, Uluabat Mahallesi’ndeki Karacabey Sütaş kilde düştü. Firmamızda çalışanlarımıza motivas-
yon ve destek sağlaması için psikolog ile anlaştık.
fabrikasının karşısından aldığımız 34 dönümlük
arazimizde yapacağımız tesisimize taşınmaya
gün sayıyoruz. Sos işinde aylık kapasitemiz 600 kabul edemeyiz. Hedefimiz; birlikte üretmek, bir- Çalışanlarımızı motive etmek için ne gerekiyorsa
yaptık. Zor günleri geride bırakıp, artık önümüze
ton civarında. Yeni yerimizle birlikte kapasitemiz likte değer yaratmak ve birlikte kalkınmaktır. bakmaya karar verdik.
Endüstriyel yemek sektörünün Bursa’daki öncü firmaların- daha da artacak, ihracatımız da hızlanacak. SOSYAL SORUMLULUK Çalışanlarımızı içeriye yönelik toparladık, ancak
dan Kayra Yemek, bir yandan emin adımlarla büyümesine “HEDEFİMİZ; BİRLİKTE PROJELERİNE DE BÜYÜK dışarıyı da ihmal etmememiz gerektiğini dü-
devam ederken, yaptığı sosyal yardımlar ve bilboardlara her ÜRETMEK, BİRLİKTE ÖNEM VERİYOR şündük. İşte o zaman, billboardlardaki mesajları
ay astığı pozitif mesaj içeren ilanlarıyla da insanlara dokun- KALKINMAK” Şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine de çok paylaşma fikri aklıma geldi. İnsanlara dokunmak
mayı hedefliyor. Geriye dönüp baktığımda, Bursa’ya geleli 36 yıl önem veriyoruz. İstiyoruz ki toplum olarak hep istedik. Bu süreçte, asla dini ya da siyasi içeriklere
yer vermedik. Bir yıldır düzenli olarak bu mesajları
olmuş. Bu süreçte atlattığımız badireleri düşün- birlikte gelişim gösterelim. Bu noktada da üzeri-
düğümde, şimdiki konumumuza ulaşacağımızı mize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Örne- paylaşıyoruz ve her ay mesajlarımızı yeniliyoruz.
Kayra Yemek, endüstriyel yemek 15 Temmuz 1971, Bayburt doğumluyum. 10 yaşı- Tekstil işinden sonra Küçükbalıklı’da lokantacılık tabi ki hayal bile edemezdim. Ancak çok şükür, ğin, hiçbirini tanımadığım 101 Tepkiler gerçekten çok olumlu. Ge-
sektörünün Bursa’daki önde na kadar Bayburt’ta, ardından da yedi yıl boyunca yapan bir ağabeyimizin teklifi üzerine yeni bir hep hatalarımızdan dersler çıkararak ve çok fazla öğrenciye burs veriyoruz. Ha- çenlerde biri, “Bu mesajlarınızı sosyal
medyada da paylaşın, sizin yüzünüz-
gelen firmalarından. Günde 30 İskenderun’da yaşadım. Babam nakliye sektörün- işe giriştik. Hazır yemek sektörüne girişimiz de çalışarak emeğimizin karşılığını aldık. Bu zamana yalimiz; Bursa’mıza Darüşşafaka den o yazıyı okumak için yolumu de-
bin kişiye yemek hizmeti veren, de faaliyet gösteriyordu. Ben de çocuk aklımla işi- esasında o lokantayla başladı. İşe başlarken ken- kadar birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarımızın gibi bir okul kazandırmak ve ba- ğiştiriyorum.” diye yazmıştı. Bu öneri
kendi sos markası ile piyasaya mizi büyütüp, babam gibi nakliye sektöründe var di ekibimizi kurduk ve bizlerin de dâhil olmasıyla bugünkü konumumuza ulaşmamızda ciddi kat- şarılı ancak maddi imkânı olma- üzerine sosyal medyada da paylaş-
olmayı hayal ediyordum. Ancak babam, mesleği
birlikte sistemi rayına sokmaya başladık. Yemekle-
hızlı giriş yapan Kayra Yemek, oldukça yorucu olduğu için bizlerin de aynı işi ri zamanında çıkarıyor ve dışarıya olan dağıtımları kıları oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bizim yan gençleri ücretsiz okutmak. tık ama sonra düşündüm; aslında,
Dini değerlerimize sahip çıkmak
zihniyetimizde, “Sadece ailemiz zengin olsun” şek-
insanlara dokunan projeleriyle yapmasını istemiyordu. Zamanında, Uludağ Üni- da eksiksiz gerçekleştiriyorduk. Yeri geldi yemek linde bir anlayış kesinlikle yok. Böyle bir mantığı gerektiğine de inanıyorum. Bu merak edenin gelip görmesini isti-
de ön plana çıkıyor. 101 öğren- versitesi’nde öğretim görevlisi olan amcam Prof. yapımına yardım ettik, yeri geldi garsonluk yaptık. yoruz. İnsanlar yolunu değiştirsin,
ciye burs veren, Darüşşafaka Dr. Ekrem Kurdal’ın vesilesiyle Bursa’da bir ev al- İki- üç yıl böyle devam etti. o mesajı okusunlar. Amacımız ger-
gibi bir okulu Bursa’ya kazandır- mıştık. Sonraki süreçte de babam, sağlık sorunları Sermayemiz artmaya başlayınca işimize yatırım çekten fayda sağlamak, derdimiz
sadece motivasyon.
maya çalışan şirket, billboard- nedeniyle nakliye sektörüne devam etmek iste- yapıp daha büyük bir yere taşınmayı arzu ettik.
lara her ay astığı pozitif mesaj mediğini söyledi. Hal böyle olunca aile fertlerimiz- Dolayısıyla Fatih Mahallesi yakın çevre yolu üze- “BAŞARININ
le konuşarak, yedi yıl yaşadığımız İskenderun’dan
içeren ilanlarıyla da dikkat Bursa’ya taşınma kararı aldık. rindeki bir yemek firmasının mutfağını kiraladık. TEMELİNDE
çekiyor. Kayra Yemek Genel İşte oraya taşınmamız bizim için adeta sıçrama DÜRÜSTLÜK VE ÇOK
Müdürü Tayfun Kurdal, “Olumlu Bursa’ya geldikten sonra iki yıl Sönmez İş Sarayı’n- noktası oldu. Günlük yemek üretim kapasitemizi ÇALIŞMAK YATIYOR”
mesajlar veren billboardlara da bir muhasebe bürosunda çalıştım. Sonrasında 6 bine kadar çıkardık. 2001 yılında ise tam anla- İş hayatında başarılı olmanın temelinde; dürüst-
bir tekstil firmasının muhasebe işlerini yürüttüm.
mıyla Bursa hazır yemek sektörünün önemli ak-
pandemiden sonra başladık. Fakat o firmada benim yapmam gereken o kadar törlerinden birisi olmayı başardık. Sonraki süreç- lük ve gerçekten çok çalışmak yatıyor. Haram ile
İnsanların pandemi ile birlikte az iş vardı ki, günümün yarıdan fazlası boş geçi- te Vakıfköy’de yeni bir mutfak yatırımımız oldu. helal ayrımı ve özellikle kul hakkı yememeye her
zaman çok dikkat ettik. Tüm çalışma arkadaşla-
yaşam kalitesi düştü. O zaman yordu. Bu nedenle dokuma tezgâhlarının olduğu Orada da günlük üretim kapasitemiz 18 bine da- rımdan çok memnunum, eminim ki aynı duygu-
bu billboardla yazılar aklıma alana iner ve ustalara yardımcı olmaya çalışırdım. yandı. 2018’de Bursa Organize Sanayi Bölgesinde ları onlar da bizim için paylaşıyor. Biz; başarıları-
geldi. İnsanların ruhlarını da Benim işim değildi ancak gençliğin verdiği heye- ülkemizin en teknolojik hazır yemek üretim tesis- mızı tek başımıza değil, aile fertlerimiz ve çalışma
doyuralım istedik” diye konuştu. canla yerimde duramıyor ve işi öğrenmeye çalışı- lerinden birisini kurduk. Merkez mutfaktaki gün- arkadaşlarımızla birlikte kazandık. Üretmek ve de-
yordum. İşletme müdürünün ayrıldığı dönemde lük üretim 30 bini, yerinde mutfak üretimimiz ise ğer katmak, paha biçilemez bir duygu. Bu yüzden
Kurdal, Kayra yemeğin dünü, ise patronumuz o görevi bana teklif etti ve “Biz 5 bini geçti. İstihdam ettiğimiz kişi sayısı ise 400’e ilk günkü hevesle çalışmaya, üretmeye ve değer
bugünü ve gelecek hedeflerini beraber bu işi götürürüz, müdüre gerek yok” dedi. yaklaştı. Kendimizle ilgili bilgileri paylaşmışken, katmaya devam edeceğiz.
anlattı... 3 yıl sonunda kendi dokuma tezgâhlarımızı aldık genel manada Türk hazır yemek sektöründen de
ve 7 yıl boyunca bu işi devam ettirdik. kısaca bahsetmek istiyorum. Hazır yemek sektörü;
36 BOSİAD SİNERJİ / Ocak 2025 BOSİAD SİNERJİ / Ocak 2025 37