Page 39 - Sinerji s53_ES_HD_YEPYENİ_WEB
P. 39

röportaj  / Tayfun Kurdal


        son dönemde yapılan yeni yatırımlar ve gerçek-                           noktada  da  din  ile  bilimi  mutlaka  birleştirmek
        leştirilen istihdamla birlikte gerçekten çok büyük                       gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca gençlerimizi in-
        bir endüstri haline geldi. Dolayısıyla ekonomiye                         ternet ve cep telefonu bağımlılığından kurtarıp,
        ve istihdama çok büyük katkı sağlayan bir sektör-                        zararlı alışkanlıklardan uzak tutabilmek ve sosyal
        den bahsediyoruz.                                                        olmalarına zemin hazırlamak amacıyla bir basket-
                                                                                 bol takımı kurmayı da hedefliyoruz. Hedefimize
            “KAYFOOD” İLE DÜNYA                                                  giden bu yolda Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker
             SOSLARINI ÜRETİYOR                                                  Çelikcan  Ortaokuluna  sportif  gelişimlerine  kat-
        Geleneksel ev yapımı lezzetlerini ve dünya mut-                          kı sağlamak adına anlaşmalar yaptık. İstiyoruz ki
        fağının soslarını tüketicilerimize en sağlıklı ve                        gençlerimiz; sporun birleştirici ve heyecan verici
        en lezzetli sunabilmeyi hedeflediğimiz Kayfood                           duygusunu sonuna kadar yaşasın, birbirleriyle ve
        isimli şirketimizde “Dream Sauce” markamızla pi-                         toplumla daha sağlıklı bir iletişim kurabilsin.
        yasaya girdik. Akla gelen her türlü dünya soslarını
        üretiyor, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa Birliği                           “BİLLBOARD YAZILARIYLA
        ülkelerine de ihraç ediyoruz. Dijital mecralarda                             TOPLUMA MOTİVASYON
                                                                                          SAĞLIYORUZ”
        satışlarımıza başladık. Trendyol üzerinden ilk satış-
 Kayra Yemek  larımızda 9.8’lik bir puan elde ettik. Yerel et mar-               Pandemiden sonra, olumlu mesajlar veren billbo-
        ketlerinin raflarında dünya soslarımızı müşteriye
                                                                                 ardlarımıza başladık. O dönemde herkesin yüzü
        sunuyoruz. Artan kapasite nedeniyle sos üreti-
                                                                                 asıktı; yaşam kalitesi pandemiyle birlikte ciddi şe-
 ruhları da doyuruyor  mimizi, Uluabat Mahallesi’ndeki Karacabey Sütaş           kilde düştü. Firmamızda çalışanlarımıza motivas-
                                                                                 yon ve destek sağlaması için psikolog ile anlaştık.
        fabrikasının karşısından aldığımız 34 dönümlük
        arazimizde yapacağımız tesisimize taşınmaya
        gün sayıyoruz. Sos işinde aylık kapasitemiz 600   kabul edemeyiz. Hedefimiz; birlikte üretmek, bir-  Çalışanlarımızı motive etmek için ne gerekiyorsa
                                                                                 yaptık. Zor günleri geride bırakıp, artık önümüze
        ton civarında. Yeni yerimizle birlikte kapasitemiz   likte değer yaratmak ve birlikte kalkınmaktır.  bakmaya karar verdik.
 Endüstriyel yemek sektörünün Bursa’daki öncü firmaların-  daha da artacak, ihracatımız da hızlanacak.  SOSYAL SORUMLULUK   Çalışanlarımızı  içeriye  yönelik  toparladık,  ancak
 dan Kayra Yemek, bir yandan emin adımlarla büyümesine   “HEDEFİMİZ; BİRLİKTE   PROJELERİNE DE BÜYÜK   dışarıyı da ihmal etmememiz  gerektiğini  dü-
 devam ederken, yaptığı sosyal yardımlar ve bilboardlara her   ÜRETMEK, BİRLİKTE   ÖNEM VERİYOR  şündük. İşte o zaman, billboardlardaki mesajları
 ay astığı pozitif mesaj içeren ilanlarıyla da insanlara dokun-  KALKINMAK”  Şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine de çok   paylaşma fikri aklıma geldi. İnsanlara dokunmak
 mayı hedefliyor.   Geriye dönüp baktığımda, Bursa’ya geleli 36 yıl   önem veriyoruz. İstiyoruz ki toplum olarak hep   istedik. Bu süreçte, asla dini ya da siyasi içeriklere
                                                                                 yer vermedik. Bir yıldır düzenli olarak bu mesajları
        olmuş. Bu süreçte atlattığımız badireleri düşün-  birlikte gelişim gösterelim. Bu noktada da üzeri-
        düğümde, şimdiki konumumuza ulaşacağımızı   mize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Örne-  paylaşıyoruz ve her ay mesajlarımızı yeniliyoruz.
 Kayra Yemek, endüstriyel yemek   15 Temmuz 1971, Bayburt doğumluyum. 10 yaşı-  Tekstil  işinden  sonra  Küçükbalıklı’da  lokantacılık   tabi ki hayal bile edemezdim. Ancak çok şükür,   ğin, hiçbirini tanımadığım 101   Tepkiler gerçekten çok olumlu. Ge-
 sektörünün Bursa’daki önde   na kadar Bayburt’ta, ardından da yedi yıl boyunca   yapan  bir  ağabeyimizin  teklifi  üzerine  yeni  bir   hep hatalarımızdan dersler çıkararak ve çok fazla   öğrenciye  burs  veriyoruz.  Ha-  çenlerde biri, “Bu mesajlarınızı sosyal
                                                                                         medyada da paylaşın, sizin yüzünüz-
 gelen firmalarından. Günde 30   İskenderun’da yaşadım. Babam nakliye sektörün-  işe giriştik. Hazır yemek sektörüne girişimiz de   çalışarak emeğimizin karşılığını aldık. Bu zamana   yalimiz; Bursa’mıza Darüşşafaka   den o yazıyı okumak için yolumu de-
 bin kişiye yemek hizmeti veren,   de faaliyet gösteriyordu. Ben de çocuk aklımla işi-  esasında o lokantayla başladı. İşe başlarken ken-  kadar birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarımızın   gibi bir okul kazandırmak ve ba-  ğiştiriyorum.” diye yazmıştı. Bu öneri
 kendi sos markası ile piyasaya   mizi büyütüp, babam gibi nakliye sektöründe var   di ekibimizi kurduk ve bizlerin de dâhil olmasıyla   bugünkü konumumuza ulaşmamızda ciddi kat-  şarılı ancak maddi imkânı olma-  üzerine sosyal medyada da paylaş-
 olmayı hayal ediyordum. Ancak babam, mesleği
 birlikte sistemi rayına sokmaya başladık. Yemekle-
 hızlı giriş yapan Kayra Yemek,   oldukça yorucu olduğu için bizlerin de aynı işi   ri zamanında çıkarıyor ve dışarıya olan dağıtımları   kıları oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bizim   yan gençleri ücretsiz okutmak.   tık ama sonra düşündüm; aslında,
                                            Dini değerlerimize sahip çıkmak
        zihniyetimizde, “Sadece ailemiz zengin olsun” şek-
 insanlara dokunan projeleriyle   yapmasını istemiyordu. Zamanında, Uludağ Üni-  da eksiksiz gerçekleştiriyorduk. Yeri geldi yemek   linde bir anlayış kesinlikle yok. Böyle bir mantığı   gerektiğine de inanıyorum. Bu   merak edenin gelip görmesini isti-
 de ön plana çıkıyor. 101 öğren-  versitesi’nde öğretim görevlisi olan amcam Prof.   yapımına yardım ettik, yeri geldi garsonluk yaptık.   yoruz.  İnsanlar  yolunu  değiştirsin,
 ciye burs veren, Darüşşafaka   Dr. Ekrem Kurdal’ın vesilesiyle Bursa’da bir ev al-  İki- üç yıl böyle devam etti.   o mesajı okusunlar. Amacımız ger-
 gibi bir okulu Bursa’ya kazandır-  mıştık. Sonraki süreçte de babam, sağlık sorunları   Sermayemiz artmaya başlayınca işimize yatırım   çekten  fayda  sağlamak,  derdimiz
                                                                                           sadece motivasyon.
 maya çalışan şirket, billboard-  nedeniyle nakliye sektörüne devam etmek iste-  yapıp daha büyük bir yere taşınmayı arzu ettik.
 lara her ay astığı pozitif mesaj   mediğini söyledi. Hal böyle olunca aile fertlerimiz-  Dolayısıyla Fatih Mahallesi yakın çevre yolu üze-  “BAŞARININ
 le konuşarak, yedi yıl yaşadığımız İskenderun’dan
 içeren ilanlarıyla da dikkat   Bursa’ya taşınma kararı aldık.  rindeki bir yemek firmasının mutfağını kiraladık.   TEMELİNDE
 çekiyor. Kayra Yemek Genel   İşte oraya taşınmamız bizim için adeta sıçrama                 DÜRÜSTLÜK VE ÇOK
 Müdürü Tayfun Kurdal, “Olumlu   Bursa’ya geldikten sonra iki yıl Sönmez İş Sarayı’n-  noktası oldu. Günlük yemek üretim kapasitemizi   ÇALIŞMAK YATIYOR”
 mesajlar veren billboardlara   da bir muhasebe bürosunda çalıştım. Sonrasında   6 bine kadar çıkardık. 2001 yılında ise tam anla-  İş hayatında başarılı olmanın temelinde; dürüst-
 bir tekstil firmasının muhasebe işlerini yürüttüm.
 mıyla Bursa hazır yemek sektörünün önemli ak-
 pandemiden sonra başladık.   Fakat o firmada benim yapmam gereken o kadar   törlerinden birisi olmayı başardık. Sonraki süreç-  lük ve gerçekten çok çalışmak yatıyor. Haram ile
 İnsanların pandemi ile birlikte   az iş vardı ki, günümün yarıdan fazlası boş geçi-  te Vakıfköy’de yeni bir mutfak yatırımımız oldu.   helal ayrımı ve özellikle kul hakkı yememeye her
                                                                                 zaman çok dikkat ettik. Tüm çalışma arkadaşla-
 yaşam kalitesi düştü. O zaman   yordu. Bu nedenle dokuma tezgâhlarının olduğu   Orada da günlük üretim kapasitemiz 18 bine da-  rımdan çok memnunum, eminim ki aynı duygu-
 bu billboardla yazılar aklıma   alana iner ve ustalara yardımcı olmaya çalışırdım.   yandı. 2018’de Bursa Organize Sanayi Bölgesinde   ları onlar da bizim için paylaşıyor. Biz; başarıları-
 geldi. İnsanların ruhlarını da   Benim işim değildi ancak gençliğin verdiği heye-  ülkemizin en teknolojik hazır yemek üretim tesis-  mızı tek başımıza değil, aile fertlerimiz ve çalışma
 doyuralım istedik” diye konuştu.  canla yerimde duramıyor ve işi öğrenmeye çalışı-  lerinden birisini kurduk. Merkez mutfaktaki gün-  arkadaşlarımızla birlikte kazandık. Üretmek ve de-
 yordum. İşletme müdürünün ayrıldığı dönemde   lük üretim 30 bini, yerinde mutfak üretimimiz ise   ğer katmak, paha biçilemez bir duygu. Bu yüzden
 Kurdal, Kayra yemeğin dünü,   ise patronumuz o görevi bana teklif etti ve “Biz   5 bini geçti. İstihdam ettiğimiz kişi sayısı ise 400’e   ilk günkü hevesle çalışmaya, üretmeye ve değer
 bugünü ve gelecek hedeflerini   beraber bu işi götürürüz, müdüre gerek yok” dedi.   yaklaştı. Kendimizle ilgili bilgileri paylaşmışken,   katmaya devam edeceğiz.
 anlattı...  3 yıl sonunda kendi dokuma tezgâhlarımızı aldık   genel manada Türk hazır yemek sektöründen de
 ve 7 yıl boyunca bu işi devam ettirdik.   kısaca bahsetmek istiyorum. Hazır yemek sektörü;


 36  BOSİAD SİNERJİ / Ocak 2025                                                                             BOSİAD SİNERJİ / Ocak 2025  37
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44