Page 28 - Sinerji39
P. 28

röportaj / Mekaş Yemek


























                                                  Mekaş Yemek



                                                  yeni stratejilerle



                                                  hız kesmiyor






                                                   Yaptığı üretimlerde kalite, lezzet ve sağlığı birlikte
                                                   harmanlayan Mekaş Yemek, bir sonraki adımını, uzun raf
                                                   ömrü olan paketli ürünlerle catering ve hazır yemek sektörüne
                                                   yönelik farklı konseptler geliştirmek olarak belirledi.



            Sektördeki 36 yıllık köklü geçmişi ile Bursa’nın en   kardeş de, dedelerinden aldığı bayrağı ilk günkü   verdiğimizi hizmeti keyfe dönüştürüyoruz” dedi.
            başarılı yemek şirketlerinden biri olan Mekaş Ye-  heyecanla ileriye taşıyor. Mekaş Yemek İşletme   Esra Öztürk Kuyu, şirketin geçmişten günümüze
            mek, kalite ve standardı otomasyon ile birleştire-  Müdürü Esra Öztürk Kuyu, “Sebze ve meyveleri-  geldiği nokta ve yeni planlarına ilişkin sorularımı-
            rek yaptığı organik üretimleri müşterilerine ulaş-  mizi doğrudan tarladan ve bahçelerden toplatı-  zı şöyle yanıtladı.
            tırıyor. Şirket bugün kamu ve eğitim kurumlarıyla   yoruz.  Etimizi,  yağımızı,  sütümüzü  çiftliklerden,
            birçok sektörden sanayi kuruluşuna toplu yemek   yerli firmalarımızdan tedarik ediyoruz. Yemekleri-  Mekaş Yemek’in kuruluş hikâyesini anlatır
            hizmeti sunuyor. Şirketin başındaki 3. nesil olan 3   mizde teknolojiyi organik ürünler ile birleştiriyor,   mısınız? Üretim ve istihdam sayılarınız
                                                                                     nedir? Müşteri portföyünüzde kimler
                                                                                     bulunuyor?

                                                                                     Mekaş Yemek, 1984 yılında kendisi de aşçı olan
                                                                                     dedem Hüseyin Kuyu tarafından Bursa Organize
                                                                                     Sanayi Bölgesi’ndeki üç ayrı tekstil fabrikasına ye-
                                                                                     mek taşıyarak ticari hayatına başladı. İşin başında
                                                                                     1994 yılında babam Mehmet Emin Kuyu geçti.
                                                                                     O dönemler şehrin içinde yer alan 120 metre-
                                                                                     karelik bir dükkânımız vardı. Yıllar boyunca o üç
                                                                                     fabrikaya yemek taşıma hizmetiyle süren hikâye-
                                                                                     miz, 2002’de Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde
                                                                                     şu anda bulunduğumuz fabrikaya taşınmamızla
                                                                                     devam etti.
                                                                                     Fabrikamız 5000 metrekare kapalı alana sahip. 30
                                                                                     bin adet günlük yemek üretim kapasitesine sa-

       26  BOSİAD SİNERJİ / Ekim - Kasım - Aralık 2020
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33