Page 28 - Sinerji39
P. 28
röportaj / Mekaş Yemek
Mekaş Yemek
yeni stratejilerle
hız kesmiyor
Yaptığı üretimlerde kalite, lezzet ve sağlığı birlikte
harmanlayan Mekaş Yemek, bir sonraki adımını, uzun raf
ömrü olan paketli ürünlerle catering ve hazır yemek sektörüne
yönelik farklı konseptler geliştirmek olarak belirledi.
Sektördeki 36 yıllık köklü geçmişi ile Bursa’nın en kardeş de, dedelerinden aldığı bayrağı ilk günkü verdiğimizi hizmeti keyfe dönüştürüyoruz” dedi.
başarılı yemek şirketlerinden biri olan Mekaş Ye- heyecanla ileriye taşıyor. Mekaş Yemek İşletme Esra Öztürk Kuyu, şirketin geçmişten günümüze
mek, kalite ve standardı otomasyon ile birleştire- Müdürü Esra Öztürk Kuyu, “Sebze ve meyveleri- geldiği nokta ve yeni planlarına ilişkin sorularımı-
rek yaptığı organik üretimleri müşterilerine ulaş- mizi doğrudan tarladan ve bahçelerden toplatı- zı şöyle yanıtladı.
tırıyor. Şirket bugün kamu ve eğitim kurumlarıyla yoruz. Etimizi, yağımızı, sütümüzü çiftliklerden,
birçok sektörden sanayi kuruluşuna toplu yemek yerli firmalarımızdan tedarik ediyoruz. Yemekleri- Mekaş Yemek’in kuruluş hikâyesini anlatır
hizmeti sunuyor. Şirketin başındaki 3. nesil olan 3 mizde teknolojiyi organik ürünler ile birleştiriyor, mısınız? Üretim ve istihdam sayılarınız
nedir? Müşteri portföyünüzde kimler
bulunuyor?
Mekaş Yemek, 1984 yılında kendisi de aşçı olan
dedem Hüseyin Kuyu tarafından Bursa Organize
Sanayi Bölgesi’ndeki üç ayrı tekstil fabrikasına ye-
mek taşıyarak ticari hayatına başladı. İşin başında
1994 yılında babam Mehmet Emin Kuyu geçti.
O dönemler şehrin içinde yer alan 120 metre-
karelik bir dükkânımız vardı. Yıllar boyunca o üç
fabrikaya yemek taşıma hizmetiyle süren hikâye-
miz, 2002’de Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde
şu anda bulunduğumuz fabrikaya taşınmamızla
devam etti.
Fabrikamız 5000 metrekare kapalı alana sahip. 30
bin adet günlük yemek üretim kapasitesine sa-
26 BOSİAD SİNERJİ / Ekim - Kasım - Aralık 2020