Page 31 - Sinerji39
P. 31
ortalama 7-8 yıllık. Yaptığımız fizibilite çalışmala- ve personele sağladığı destekler ile müşterileri-
rında da yeni çalışmaya başladığımız bir firmayla mizin gücünü de yanımıza alarak yönetmeye
en az 3 yıl boyunca devam ettiğimizi görüyoruz. çalışıyoruz.
Bırakmak zorunda kaldığımız firmalardan da “en Diğer görüşleriniz ve eklemek istedikleri-
uzun sizinle çalıştık” cümlesini hep duyduk. Bu- niz…
nun en önemli sebebi de müşteriye verdiğimiz
değer, yaptığımız kaliteli üretimler ve birebir on- Mekaş olarak müşteri odaklı, butik işler yapma-
larla yakından ilgilenmemizdir. Kurumsallaşmaya ya çalışan bir yapıdayız. Müşterilerimizle sadece
inanıyor, bu konuda gereken adımları da atıyoruz ticari olarak değil güvene dayalı birlikteliklerimiz
ama müşterimizle yakın iletişimi de asla bırakmı- var. Dedemin işe başladığı ilk andan bugüne ka-
yoruz. dar sadece bu işle uğraştık. Odağımızı başka bir
alana asla çevirmedik. Ayrıca, bu dönemin kah-
Sektörlerin itici gücü olan AR-GE ve inovas- ramanları olan sağlık çalışanlarına, özellikle fil-
yon çalışmalarında şirket olarak neler yapı- yasyon ekiplerine İl Sağlık Müdürlüğü ile çözüm
yorsunuz? ortaklığı yaparak üç öğün yemek ve ekstra gıda-
lar ile destek sağlıyoruz. Bu zorlu süreçte Mekaş
Yemek Ailesi olarak onların yanlarında olmaya
devam ediyoruz. Bursamıza hizmet etmekten
onur duyuyoruz.
AR-GE ve inovasyon çalışmalarının sonucunda
yeni kurduğumuz Mekye ve Mekted firmalarımız
ile daha çok istihdamlar yaratarak, catering ve
hazır yemek sektörüne farklı konseptler geliştiri-
yoruz.
“SAĞLIK VE HİJYEN OLMAZSA
OLMAZLARIMIZ”
Kriz dönemlerinde gıda sektörü belki de en
az zararı gören sektörlerden biri olsa da siz
bu pandemi krizini ve süreci nasıl geçirdi-
niz/geçiriyorsunuz?
Üretim sektörleri içerisinde pandemiye en ha-
zırlıklı sektörlerden birinin toplu yemek sektörü
olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizler pandemi
baklava ustamız var, müşterilerimize tadı, lezzeti, öncesinde de maske, bone takıyor, dezenfektan
sağlığı taşıyoruz. kullanıyorduk. Sağlık ve hijyen şartları bizim ol-
Mekaş Yemek olarak 1984 yılında bu işe ilk başla- mazsa olmazlarımızın parçaları. Yine de bu süreç-
dığımız müşterimize hizmet vermeyi hâlâ sürdü- te çalışanlarımızı korumak adına müşterilerimizle
rüyoruz. O dönem 15 kişi ile başlamıştık şu anda görüşerek farklı yöntem ve uygulamaları geliştir-
750 kişiye ulaştılar. Çalıştığımız diğer şirketler de meye çalıştık. Ve bu dönemi, devletimizin işveren
BOSİAD SİNERJİ / Ekim - Kasım - Aralık 2020 29