Page 30 - Sinerji39
P. 30

röportaj / Mekaş Yemek











































            Ben bu işin severek ve değer vererek yapılabi-  bulunuyor. Son yıllarda hızlı bir gelişim ve büyü-  belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için çalışmaları-
            lecek bir iş olduğuna inanıyorum. Ve işe sadece   me gösteren bu sektördeki şirketler, hem merkez   mızı sürdürüyoruz.
            ticari olarak da bakmamanız lazım. Mekaş olarak   mutfakları hem de yerinde yemek üretimleri ile   Bugünün gerçeği pandemi ve pandemiden do-
            sektördeki diğer firmalarla bugüne kadar hep   toplu yemek hizmetini üretimden pazarlama ve   layı yakın gelecekte paketli ürünlere geçmemiz
            dostane ilişkiler kurduk. Evet, belki rakibiz ama   servise kadar başarıyla sürdürüyor.   gerektiğini artık daha fazla hissediyoruz. Bizler
            onlar bize değer katan rakipler. Bu yüzden ticari   YENİ YOL HARİTASI HAZIR…  de uzun raf ömrü olan, ambalajlı ürünlere yönel-
            tarafta da etik davranmaktan asla vazgeçmedik.
                                                Şirketinizi gelecekte konumlandırmayı   mek üzere çalışmalar da yapıyoruz. Birçok çeşit
            Toplu yemek sektörünün bugün Bursa’da   planladığınız nokta, hedefleriniz nelerdir?  içinden kişinin seçerek istediğini alabileceği bir
            ulaştığı konumu ve sektörün geleceğini na-                               sistem. Bugün kültürümüze yabancı olsa da önü-
            sıl görüyorsunuz?                   Bugünün yoğun rekabet ortamında önceliğimiz;   müzdeki sürecin artık bu şekilde şekilleneceğini
                                                mevcudumuzu koruyarak, kalite ve standardı   düşünüyorum.  Yakın gelecekte insanlar eskisi
            Bursa, yemek sanayi sektöründe Türkiye’de tek-  otomasyon ile birleştirip tüketiciye ulaşmak. Ka-
            nolojiyi en yoğun kullanan; kalite ve güven ile di-  liteli  tedarikçi,  eğitimli  ve  güvenilir  personel  ile   gibi toplu olarak yemekhanelere giremeyecekler.
            ğer şehirlere göre ilk sıralarda yer alıyor. Kısacası   dijital medyayı da yolumuza ışık tutarak, uzun   3’lü, 4’lü menüler konuşulmayacak, belki iki kap
            Bursa, bu sektörde çıtayı yükselten bir konumda   soluklu devam eden bu hizmet yolculuğunda,   yenilecek ama kişi sevdiğini ve istediğini yiyecek.
                                                                                     Kuru fasulyeyi ister pazartesi isterse de cuma
                                                                                     günü yiyebilecek. Bilinçli tüketimin sektörü yön-
                                                                                     lendireceği alanın bu olacağını düşünüyorum.
                                                                                     Müşterilerinizin güvenini daha fazla kazan-
                                                                                     mak ve maliyet dostu çözümler geliştirmek
                                                                                     üzerine neler yapıyorsunuz?
                                                                                     Müşterinin güvenini daha fazla kazanmak, bu
                                                                                     sektördeki çok önemli konulardan bir tanesi.
                                                                                     Eğer bu güveni sağlayıp sürdürülebilir kılamaz-
                                                                                     sanız, tercih edilme noktasında birden geri pla-
                                                                                     na düşebiliyorsunuz. Bu yüzden biz de börekten
                                                                                     baklavaya kadar birçok ürünü, bünyemizde bu-
                                                                                     lunan tecrübeli aşçı kadromuzla, hatta yöresel
                                                                                     ustalarımızla ki bizim Gaziantep’ten gelen bir

       28  BOSİAD SİNERJİ / Ekim - Kasım - Aralık 2020
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35