DEĞERLİ SANAYİCİMİZ,

Hızlanan ve kartopu gibi büyüyen teknoloji devriminin bir parçası olabilmek, teknolojide ve katma değerli üretimde başarı hikâyeleri ortaya çıkarmak için TÜSİAD tarafından 2 yıldır başarıyla sürdürülen TÜSİAD SD2  Programı’nın Anadolu açılımını TÜSİAD-BOSİAD işbirliği Bursa’dan başlatmayı arzu ediyoruz.

İthal teknoloji ile çok pahalı olan ancak yerli tedarikçilerle de güven ve erişim problemi yaşanan Sanayi 4.0 dönüşüm çıkmazına somut çözümler bulmayı hedefleyen TÜSİAD SD2 Programı’nda, 2020 dönemi için Bursalı firmalarımıza özel alan açılabilmesi amacıyla TÜSİAD Görev Gücü Başkanı Perihan İnci’nin de katılımıyla kentimizde bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Programda teknoloji kullanıcısı olarak yer almayı değerlendirebilmeniz için düzenlenecek bilgilendirme toplantısına siz sanayicilerimiz ve şirketlerinizin dijital dönüşüm çalışmasındaki üst düzey yöneticilerinizin katılımından memnuniyet duyarız.

Saygılarımızla,

Rasim ÇAĞAN
BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

 

TÜSİAD SD2  2020 DÖNEMİ BURSA ÖZEL
TEKNOLOJİ KULLANICILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tarih: 2 Aralık 2019 Pazartesi
Saat: 15.00-17.00
Yer: Crowne Plaza Bursa

————————- 0 ————————–

TÜSİAD-BOSİAD işbirliği ile ‘Anadolu açılımı’ Bursa’dan başlatılması hedeflenen TÜSİAD SD2 Programı hakkında…

Sanayide rekabetçi kalmak için bir dönüşüme ihtiyaç var ve en büyük katma değer de 4.0 dönüşümünde. Teknolojide bu alanda yatırım yapacak birçok şirketimiz var. Biz aslında pek çok teknolojiyi dışarıdan alıyoruz; yazılımı, robotları ithal ediyoruz. Daha yeni yeni büyük firmalar içlerinde oluşturdukları ekiplerle çalışmalar yapıyorlar. CDO dediğimiz Chief Digital Officer altında yeni organizasyon şemaları oluşuyor. Dönüşüme başlayan büyük firmalar var, diğer yandan da verilen teşviklerle teknopark’larda start-up’lardan büyüyerek ortaya çıkan teknoloji firmaları bulunuyor. Ancak yeni teknoloji tedarikçilerimizin bir kısmı sanayicilerle buluşamıyor. Bu tedarikçiler ülkemiz için çok kıymetli. Hızlanan ve kar topu gibi büyüyen bir teknoloji devrimi var ve bizim bir yerden bu kar topunun bir parçası olmamız gerekiyor. Yani sadece teknolojiyi kullanarak değil, teknolojiyi de üreterek yapabiliriz.

Ancak bunun için sanayi tarafındaki yerli teknoloji üreticisiyle kopukluğun giderilmesi gerekiyor. Birçok sanayicimiz yerli teknolojici üreticisini denemekle çok vakit kaybetmek ve risk almak istemiyor.

Yerli teknoloji tedarikçilerinin teknoloji kullanıcıları ile buluşamaması ya da teknoloji kullanıcılarının yerli teknoloji tedarikçilerinin yetkinlikleri konusunda yeterli düzeyde bilgi sahibi olmaması ülkemizde önemli bir sorun. Bir de ticari sır olayı var; projeyi geliştirirken önümüze çıkabilecek önemli bir engel. Rekabette önde olmak isteyen firmalar bu işe uzak duruyor. Ancak teknolojide paylaştıkça daha fazla çözüm, daha fazla sinerji, daha fazla fırsat alanına ulaşıyorsunuz. Bu proje ile sektörler arası teknoloji kullanımı artabilir. Bu teknoloji firmalarının desteklenmesi Türkiye için çok önemli.

TÜSİAD SD2 Programı’nda, 2020 dönemi için Bursalı firmalarımıza özel alan açılabilmesi amacıyla TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı Perihan İnci’nin de katılımıyla 2 Aralık 2019 Pazartesi günü, 15.00-17.00 saatleri arasında Crowne Plaza Bursa Hotel’de ortak bir bilgilendirme toplantısı düzenlemeyi arzu ettik.

Programda teknoloji kullanıcısı olarak yer almayı değerlendirebilmeniz için düzenlenecek bilgilendirme toplantısına siz firma sahipleri ve şirketlerinizin dijital dönüşüm çalışmasındaki üst düzey yöneticilerinizin katılımı son derece önemlidir.

Programın Amacı

  • Teknoloji Kullanıcısının & Teknoloji Tedarikçisinin buluştuğu ekosistemin yaratılması
  • İyi uygulama örnekleri oluşturabilmesi
  • Türkiye’deki teknoloji tedarikçi ağı & yetkinliğinin tanıtılması

Programın Hedefi

Sanayiciler ve yerli teknoloji üreticileri güncel sorunlara çözüm geliştirmek üzere işbirliğine gidecek. Pek çok kazanımı olacak bu proje ile Türkiye’de teknoloji alanında çözüm geliştirenlere dair önemli bir envanter çıkarılacak; sanayicilerin Sanayi 4.0 dönüşümünde yaşadığı sorunların ne olduğunu ilk ağızdan öğrenen yerli teknoloji üreticileri için nokta atışı çözümler üretip yeni pazarlara ulaşmak mümkün olacak. Sanayiciler de yerli teknoloji ile hızlı ve uygun çözümlere ulaşabilecek.

Program Nasıl İşleyecek?

Yerli teknoloji üreticisiyle sorunlarını ve beklentilerini paylaşmaya gönüllü olacak firmalar belirlenecek.

Belirlenen bu sanayi firmaları, dijital dönüşümde çözüm aradığı ürün ve hizmetler için çağrı oluşturacak ve bu çağrılar TÜSİAD SD2 web platformunda açıklanacak.

Artırılmış Gerçeklik, Bulut, Büyük Veri & Analizleri, Eklemeli Üretim & İleri Malzemeler, Endüstriyel İnternet, Robot & Otomasyon, Sensörler, Siber Güvenlik, Simülasyon, Yatay / Dikey Entegrasyon, Yapay Zeka & Akıllı Sistemler gibi alanların en az birinde faaliyet gösteren teknoloji tedarikçileri bu siteden sorunlar/çağrılar ile ilgili bilgi alıp, mevcut ürün/hizmeti doğrultusunda çözüm önerisi ile başvuruda bulunacak.

Başvuran teknoloji tedarikçileri arasında bir ön eleme yapıldıktan sonra şirketler ile sanayiciler Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı’nda (STEP) bir araya getirilecek. Sanayici, 3 ay çalışacağı teknoloji firmasını kendisi seçecek. Biri çözümü, diğeri ihtiyacı bilen seçili tedarikçiler ile sanayi şirketleri 3 ay birlikte çalışacak.

Bu sürecin sonunda eğer birlikte çalışmak isterlerse aralarında bir sözleşme imzalayacaklar. Bu, o iki şirketin arasındaki bir süreç olacak.

Sonuç

Teknoloji tedarikçileri sanayinin ihtiyacı olan çözümlere odaklanamazken bu program ile güncel sorunları da görebilecek ve bu yetkinliği de artacak. Teknoloji tedarikçisi, işletmenin içine girdiğinde çok farklı sorunlara da cevap verebileceğini fark edecek. Bu fitili karşılıklı ateşleyebilecek bir program. Karşılıklı ekipler birbirinin eksiklerini ve ihtiyaçlarını anlayacakve gerekli ekosistem ortaya çıkarılacak. Proje tamamlandığında teknolojide ve katma değerli üretimde başarı hikâyelerinin ortaya çıkması beklenecek.

Bu program, “Sanayi 4.0 dönüşümü ithal teknolojiyle çok pahalı, yerli çözüm de bulamıyorum” diyen sanayiciler ile “Teknoloji geliştiriyoruz ama sanayicimiz hep yabancı rakiplerden alıyor” diyen yerli teknoloji üreticiler arasındaki çıkmazı yeni iş birliklerine dönüştürecek.

Bursa’da teknoloji alanında çözüm bekleyenlere dair önemli bir envanter çıkarılırken sanayicilerin Sanayi 4.0 dönüşümünde yaşadığı sorunların ne olduğunu ilk ağızdan öğrenen yerli teknoloji üreticileri için nokta atışı çözümler üretip yeni pazarlara ulaşmak mümkün olacak. Sanayiciler de yerli teknoloji ile hızlı ve uygun çözümlere ulaşabilecek.

Yani program ile hem sanayi 4.0 dönüşümünün yerli kaynaklarla yapılması hem de teknoloji üreticilerinin yerli sanayi ile entegrasyonu sağlanabilecek. 

Program sonunda başarı hikâyeleri yazan firmalar için plaket töreni de gerçekleştirilecek.

Daha fazla bilgi için www.tusiadsd2.org

Tanıtım filmini de bu bağlantıdan izleyebilirsiniz: TÜSİAD SD2 Tanıtım Filmi

Online kayıt için: https://www.bosiad.org.tr/tusiad-davet